Πως να επιλέξετε το κατάλληλο μήκος κολιέ - Οδηγός μεγέθους

Προσπαθείτε να μάθετε πώς να επιλέξετε το καλύτερο μήκος κολιέ; Ποια μήκη και στυλ κολιέ ταιριάζουν περισσότερο σε εσάς σύμφωνα με το στύλ σας;

Το σωστό μήκος ενός κολιέ μπορεί να "δέσει" ένα σύνολο, ενώ ένα υπερβολικά κοντό ή μακρύ κολιέ μπορεί να το χαλάσε.

Για να βρείτε το μήκος του κολιέ μπορείτε, αν έχετε ήδη ένα που το μήκος του είναι όσο θα θέλατε, να μετρήσετε με μια μεζούρα την περίμετρό του. 

Αν δεν έχετε κάποιο και θέλετε να βρείτε το ιδανικό μήκος για εσάς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι σχοινί, σπάγκο ή κορδέλα. Θα ήταν προτιμότερο να σταθείτε μπροστά από έναν καθρέπτη σε αυτή την διαδικασία για να μπορείτε να δείτε πώς θα φαίνεται. Αφού βρείτε το μήκος που σας βολεύει και  χρησιμοποιώντας μια παραμάνα ασφαλίστε την θέση της άκρης και στην πορεία να μετρήστε την περίμετρο.  

Επειδή θέλουμε να βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε ένα μικρό οδηγό με τα μήκη των κολιέ και πώς να τα φορέσετε.

Να έχετε υπόψη σας ότι το μενταγιόν γενικά καταλήγει σε σχήμα "V" και δεν σχηματίζει μια πιο ομαλή καμπύλη, καθώς και ότι στο συνολικό του μήκος θα πρέπει να υπολογιστεί και το ύψος του μενταγιόν.

Ενδεικτικά παραθέτουμε τους πιο συνηθισμένους τύπους κολιέ :   

Collar - Το συγκεκριμένο κολιέ έχει περίμετρο 30-33εκ. και "κάθεται" ακριβώς πάνω στον λαιμό. Μπορεί να φορεθεί με μπλούζες ή πουκάμισα και είναι μια πολύ όμορφη λύση αν θέλεις να κάνεις statement. Συνδυάζεται όμορφα, αν είναι διακριτικό, με κολιέ τύπου princess. Το κολιέ με χάντρες από Ροζάριο και Αμαζονίτη είναι μια ιδανική επιλογή.

Choker - Το choker έχει περίμετρο 35-40εκ. και "κάθεται" ψηλά και κοντά στον λαιμό. Είναι πιο ευκολοφόρετο καθώς συνδυάζεται με ποικιλία ρούχων.Σας προτείνουμε το γυναικείο κολιέ με μαύρο όνυχα που διατίθεται σε 3 διαστάσεις.

Standard ή Princess - με περίμετρο 40-50εκ., είναι το πιο συνηθισμένο μήκος κολιέ. Η θέση του είναι ακριβώς πάνω στην κλείδα και ταιριάζει στους περισσότερους σωματότυπους και τα περισσότερα ρούχα. Αν το κολιέ συνοδεύεται από ένα μενταγιόν και έτσι σχηματίζεται ένα "V" ταιριάζει υπέροχα με ρούχα με V-ντεκολτέ. Τα περισσότερα κολίε από το Silverstro ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Μπορείτε να ρίξετε μια ματία σε όλα μας τα χειροποιήτα κολίε εδώ. Πρόταση μας το Τουρκουάζ χειροποίητο κολιέ.

Matinee - Η περίμετρός του είναι 55-65εκ - το διπλάσιο του choker. Θεωρείται ένα μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος κολιέ με την θέση του να είναι ανάμεσα στην κλείδα και το στήθος. Προτιμήστε το για επαγγελματικό ντύσιμο ή ημι-επίσημες περιστάσεις καθώς και με πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά ντεκολτέ. Μια ωραία πρόταση είναι η Αλυσίδα κολιέ με Γνήσιο Τουρκουάζ.

Opera - Το συγκεκριμένο κολιέ έχει μήκος 70-85εκ και "κάθεται" στο ύψος του στήθους ή μερικά εκατοστά πιο κάτω. Ταιριάζει ιδιαίτερα όμορφα με πιο κλειστά ρούχα όπως ζιβάγκο. Λόγω του μήκους του και ανάλογα το μήκος του λαιμού σας θα μπορούσε να περαστεί διπλό γύρω από τον λαιμό, δημιουργώντας έτσι ένα διπλό choker ή collar.

Ανακαλύψτε όλα μας τα ασημένια κολιέ. Μπορείτε να δείτε στην περιγραφή του κάθε κολίε το μήκος του καθώς και όλες του τις λεπτομέριες όπως το μέταλλο, την πέτρα κ.α.