Απόλυτο Layering: Κάν' το Σωστά

Τα κοσμήματα και ο τρόπος που τα φοράμε μπορούν να μεταμορφώσουν ένα look μέσα σε λίγα λεπτά. Η καλύτερη λύση; Να τα φορέσεις πολλά μαζί, το ένα πάνω από το άλλο, είτε πρόκειται να κάνεις μια κομψή, εντυπωσιακή εμφάνιση, είτε θέλεις να αναβαθμίσεις ένα πιο απλό και καθημερινό look.

Αυτή η νέα τάση, το λεγόμενο layering, υποστηρίζεται ηχηρά από πολλά brands και σχεδιαστές. Καμιά φορά, ωστόσο μπορεί να είναι δύσκολο να πετύχεις ένα ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα που να μην δείχνει υπερφορτωμένο, αλλά ούτε και “φτωχό”. Σου προτείνουμε, λοιπόν, κάποιους “στυλιστικούς κανόνες”, που θα σε βοηθήσουν να βρεις τη σωστή ισορροπία στον συνδυασμό των κοσμημάτων σου.

1. Εφάρμοσέ το σε μία μόνο κατηγορία κοσμημάτων
Το layering με κοσμήματα μπορεί να αφορά κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια ή δαχτυλίδια. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να επιλέξεις ποιο σημείο του σώματός σου θέλεις να αναδείξεις περισσότερο και να επικεντρωθείς σε αυτό. Αν για παράδειγμα επιλέξεις τον λαιμό και κάνεις έναν συνδυασμό από πολλά κολιέ, καλό θα ήταν να μην “βαρύνεις” το look σου περαιτέρω με έντονα σκουλαρίκια ή δαχτυλίδια. Αντ' αυτού, προτίμησε πιο μικρά και διακριτικά κομμάτια για να διατηρήσεις το layering ισορροπημένο.
χειροποίητη αλυσίδα ασημενια κολιε με ημιπολύτιμες πετρες

2. Πειραματίσου με διαφορετικά στυλ
Ένα άλλο βήμα που δεν πρέπει να παραλείψεις είναι να αποφασίσεις το στυλ που θα έχει το layering. Προτιμάς κάτι τολμηρό με rock ύφος, όπως ογκώδεις αλυσίδες, κρεμαστά με καρφιά ή μυτερές άκρες; Ή μήπως σου ταιριάζει ένα πιο κομψό και φινετσάτο στυλ με λεπτές αλυσίδες και διακριτικά, χαριτωμένα charms; Μπορείς πάντα να συνδυάσεις διάφορα μήκη, υφές και στυλ, φροντίζοντας όμως να υπάρχει ένα στοιχείο που να συνδέει αρμονικά όλα τα κομμάτια μεταξύ τους.

 andriko kolie apo asimi ασημενια κολιε χειροποιητα


3. Παίξε με τα μήκη και τον αριθμό των κοσμημάτων
Ο αριθμός των κοσμημάτων και το μέγεθος/μήκος του καθενός παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο. Για παράδειγμα, για τον λαιμό το ελάχιστο που χρειάζεσαι είναι τρία κολιέ, κατά προτίμηση με διαφορετικό μήκος το καθένα. Το ιδανικό μήκος για την πρώτη αλυσίδα είναι περίπου 35 εκατοστά και αφού πρόκειται για το πρώτο κομμάτι, που τραβάει περισσότερο τα βλέμματα, καλό είναι να προσθέσεις και μια προσωπική πινελιά. Αυτό μπορεί να είναι ένα περιδέραιο με όνομα, γράμμα ή κάποιο μικρό παντατίφ. Από εκεί και ύστερα, τα υπόλοιπα κομμάτια του layering μπορεί να είναι είτε μερικές ακόμα αλυσίδες, είτε διάφορα μενταγιόν με ποικιλία χρωμάτων, όγκων και στυλ.
ασημενιο κολιε με πετρες 


4. Βρες το κόσμημα “statement”
Για να πετύχεις έναν εντυπωσιακό συνδυασμό, χρειάζεσαι ένα κεντρικό κομμάτι που θα τραβάει την προσοχή και θα "δένει" το σύνολο. Το κομμάτι αυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί στη μέση του layering και να είναι το πιο ζωντανό και πολύχρωμο. Αυτό θα καθορίσει και την επιλογή των χρωμάτων για τα υπόλοιπα στοιχεία. Για παράδειγμα, αν το κεντρικό σου κόσμημα έχει μεταλλική βάση με τιρκουάζ πέτρες, κράτησε τις υπόλοιπες αλυσίδες σου ασημένιες, μεταλλικές και μαύρες.

asimenia kolie ασημενια αλυσίδα

Η εντυπωσιακή συλλογή κοσμημάτων της Silvestro με την ποικιλία σε μεγέθη, μήκη, στυλ και χρώματα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για να απογειώσεις την εμφάνισή σου κάνοντας το κατάλληλο layering. Διάλεξε τα κοσμήματα που σε αντιπροσωπεύουν, πρόσθεσε τη δική σου πινελιά στο στυλ σου και μην διστάσεις να πειραματιστείς με διαφορετικούς συνδυασμούς.