"Φεγγαρόπετρα. Όλο το φως της σελήνης σ΄ ένα κόσμημα"

Η Φεγγαρόπετρα,  δημοφιλής πολύτιμος λίθος, αποτελεί ένα σύμβολο μυστηρίου, και θηλυκότητας. Με τη μοναδική της ιδιότητα να ανακλά το φως με έναν τρόπο που θυμίζει το φεγγαρόφως, η Φεγγαρόπετρα έχει συνδεθεί με τη νυχτερινή ομορφιά και την εσωτερική δύναμη.

Η Φεγγαρόπετρα έχει μια πλούσια ιστορία που εκτείνεται πίσω στις αρχαίες πολιτισμούς, όπου συχνά θεωρούνταν ως ιερός λίθος. Οι Αρχαίοι Ρωμαίοι πίστευαν ότι η Φεγγαρόπετρα σχηματίστηκε από τους ακτίνες της σελήνης, ενώ στην Ινδία θεωρούνταν ως ένας λίθος που συμβόλιζε την αιώνια αγάπη.

κολιέ ασημένιο με πετρα φεγγαρόπετρα

Συμβολισμός και Θεραπευτικές Ιδιότητες Φεγγαρόπετρας

Η Φεγγαρόπετρα συνδέεται στενά με την θηλυκή ενέργεια και την ισορροπία. Θεωρείται ότι προάγει την συναισθηματική ισορροπία, την ενσυναίσθηση και την κατανόηση, καθιστώντας την ιδανική για εκείνους που επιδιώκουν να ενισχύσουν την αυτοεξέλιξή τους και να βελτιώσουν τις σχέσεις τους. Επιπλέον, πιστεύεται ότι προσφέρει προστασία στους ταξιδιώτες και φέρνει καλή τύχη.

σκουλαρίκια με φεγαρόπετρα

 Φεγγαρόπετρα: H ιδανική πέτρα για τα ζώδια του νερού

Η φεγγαρόπετρα θεωρείται ιδιαίτερα συνδεδεμένη με το ζώδιο των Καρκίνων. Αυτό οφείλεται στη στενή σχέση του ζωδίου με τη Σελήνη, η οποία είναι ο κυρίαρχος πλανήτης του Καρκίνου και επηρεάζει βαθιά τα συναισθήματα και την εσωτερική ζωή των ανθρώπων που γεννιούνται κάτω από αυτό το ζώδιο. Η φεγγαρόπετρα, με τις ιδιότητές της να προωθούν την αρμονία, την ηρεμία και την εσωτερική γαλήνη, ταιριάζει απόλυτα με την ευαίσθητη φύση του Καρκίνου, βοηθώντας τον να συνδεθεί με τις δικές του ανάγκες και συναισθήματα.

Επίσης, θεωρείται ιδανική για τα ζώδια των Ιχθύων και του Σκορπιού, καθώς αυτά τα ζώδια μοιράζονται μια βαθιά σύνδεση με το στοιχείο του νερού και τις εναλλαγές των συναισθημάτων, όπου η φεγγαρόπετρα μπορεί να λειτουργήσει ως εξισορροπητικός λίθος, καθώς θεωρείται ότι ρυθμίζει τα συναισθήματα και  ενισχύει την διαύγεια του νου, παρέχοντας έτσι έναν αίσθημα εσωτερικής γαλήνης και ισορροπίας

σκουλαρίκια με φεγγαρόπετραδαχτυλίδι με φεγγαρόπετρα χειροποίητο.

 

Κοσμήματα από  Φεγγαρόπετρα

Η φεγγαρόπετρα έχει γίνει δημοφιλής στην κοσμηματοποιία, χάρη στην απαλή λάμψη και την μοναδική εμφάνισή της που παραπέμπει στην απαλότητα του φεγγαριού.σετ κοσμημάτων με φεγγαρόπετρα monnstone λευκή πέτρα σκουλαρίκια δαχτυλίδι Τα κοσμήματα φεγγαρόπετρας, από δαχτυλίδια και κολιέ μέχρι σκουλαρίκια και βραχιόλια, είναι ιδιαίτερα αγαπημένα για την ικανότητά τους να προσθέτουν μια αίσθηση μυστηρίου και φυσικής ομορφιάς σε κάθε εμφάνιση.

Η φεγγαρόπετρα, με την υπέροχη λάμψη της, δεν είναι απλώς ένας πολύτιμος λίθος· είναι ένα σύμβολο βαθιάς συναισθηματικής εξισορρόπησης και πνευματικής εναρμόνισης. Εάν αναζητάτε ένα κόσμημα που αντικατροπτίζει και ενισχύει την εσωτερική σας γαλήνη, ένα κόσμημα με φεγγαρόπετρα είναι η δική σας ιδανική επιλογή. Δείτε τη Silverstro συλλογή κοσμημάτων με Φεγγαρόπετρα, όπως και τη συλλογή κοσμημάτων με Αμέθυστο, με Λαμπραδορίτη, με Τουρκουάζ, με Χαλαζία και με άλλες πέτρες.