5 summer jewellery trends που δεν πρέπει να χάσετε

Οι τάσεις στα κοσμήματα εξελίσσονται συνεχώς με νέα στυλ, υλικά και σχέδια να εμφανίζονται κάθε σεζόν. Από τα all time classic κομμάτια μέχρι τα τολμηρά και εντυπωσιακά αξεσουάρ, οι τάσεις στα κοσμήματα μπορούν να συμπληρώσουν και αναβαθμίσουν κάθε σας εμφάνιση.

Παρακάτω παραθέτουμε τις 5 δημοφιλείς τάσεις κοσμημάτων για το φετινό καλοκαίρι.

Layering

To Layering, δηλαδή ο συνδυασμός πολλών και διαφορετικών κομματιών μεταξύ τους, ξεκίνησε ως τάση τάση στα ρούχα και σύντομα επηρέασε και τον τρόπο που συνδυάζουμε τα κοσμήματά μας. Αφορά κυρίως το συνδυασμό πολλών και διαφορετικών μεταλλικών κοσμημάτων, κυρίως κολιέ, αν και πλέον layering συναντάμε και σε δαχτυλίδια. Το Layering κοσμημάτων προσδίδει ένα πιο ροκ στυλ, ενώ παράλληλα τα κοσμήματα σε layering αποπνέουν δυναμικότητα, νεανική διάθεση και σίγουρα είναι μια τάση που θα κυριαρχήσει στα κοσμήματα το καλοκαίρι του 2023. Επειδή ακριβώς πρόκειται για λεπτά αλυσιδάκια, ο συνδυασμός τους είναι εύκολος και μπορείτε να πετύχετε ένα διακριτικό και συνάμα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Φορέστε λοιπόν πολλά μεταλλικά κολιέ μαζί, συνδυάστε το μονόγραμμά σας με ένα πιο μακρύ μενταγιόν ή με ένα μεταλλικό αλυσιδάκι με πέτρα, σε διαφορετικό ύψος το καθένα και δώστε στις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις μια πιο ανάλαφρη διάθεση.

jewelleries

 

jewelleries-3

Custom handmade jewellery

Τα χειροποίητα κοσμήματα θα έχουν την τιμητική τους φέτος το καλοκαίρι. Το κάθε κατά παραγγελία χειροποίητο κόσμημα είναι μοναδικό, προσωποποιημένο και στην ουσία λειτουργεί ως το δικό σας χαρακτηριστικό αξεσουάρ. Τα κοσμήματα μαζικής παραγωγής συμπληρώνουν το στυλ σας, αλλά το μοναδικό χειροποίητο κόσμημα είναι το στυλ σας. Επιπλέον, αποτυπώνεται σε αυτό ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η προσωπικότητά σας. Απευθυνθείτε σε ένα επαγγελματία τεχνίτη χειροποίητων κοσμημάτων και συζητήστε μαζί του την ιδέα σχεδίασης του κοσμήματος που σας αντιπροσωπεύει, τις επιλόγες στα διαφορετικά υλικά του κοσμήματος, όπως το μέταλλο ή τους ημιπολύτιμους λίθους που θέλετε να χρησιμοποιηθεί και φυσικά προσαρμόστε το κόστος του χειροποίητου κοσμήματος στο δικό σας budget.Απευθυνθείτε λοιπόν σε ένα επαγγελματία σχεδιαστή χειροποίητων κοσμημάτων και αποκτήστε το δικό σας costum made κόσμημα με τη βεβαιότητα ότι είναι φτιαγμένο για να φοριέται για μια ζωή.

          

                           jewelleries

Σύγχρονα κοσμήματα

Όσο παράδοξο και εάν φαίνεται, τα σύγχρονα κοσμήματα παραπέμπουν σε εξαιρετικά παλιά. Αν το κόσμημα σας μοιάζει σαν έκθεμα μουσείου, τότε είναι ένα από τα κοσμήματα που είναι πολύ στη μόδα φέτος το καλοκαίρι.
Τα κοσμήματα που θα ‘φορεθούν’ το καλοκαίρι θα μοιάζουν σαν να προέρχονται από άλλη εποχή, δηλαδή σαν κόσμημα - κειμήλιο που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν και πιο μοντέρνα εμφάνιση. Ωστόσο, τα σύγχρονα κοσμήματα φέτος έχουν το διαχρονικό κίτρινο- χρυσό χρώμα και συχνά έχουν πολύτιμους και ημι- πολύτιμους λίθους. Καλό θα ήταν ωστόσο να μην φοράτε ταυτόχρονα σύγχρονα κοσμήματα με τα μοντέρνα. Πέρα από το γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο να συνδυάζονται σωστά μεταξύ τους, είναι και δυο τύποι κοσμημάτων που αντανακλούν διαφορετική φιλοσοφία. Τα σύγχρονα κοσμήματα επιδιώκουν να προβάλλουν την Τέχνη και την τεχνική του παρελθόντος, είναι κατασκευασμένα κυρίως από μέταλλα, με ή χωρίς πολύτιμους λίθους, παρουσιάζοντας στην ουσία μια ανανεωμένη εκδοχή κλασικών κοσμημάτων. Τα μοντέρνα κοσμήματα από την άλλη χρησιμοποιούν πολλά και διαφορετικά υλικά τα οποία δημιουργούν ένα πιο απρόσμενο αποτέλεσμα, δεν έχουν ακριβή σχεδιασμό και ούτε απαιτούν την εξειδικευμένη τεχνική του τεχνίτη κοσμημάτων.

Νεανικός μαξιμαλισμός

Ο νεανικός μαξιμαλισμός αφορά ογκώδη κοσμήματα με νεανικό χαρακτήρα και αντισυμβατικά σχέδια και χρώματα.
Τα νεανικά κοσμήματα είναι μεγάλα κοσμήματα, σε έντονα χρώματα και πιο απροσδόκητους συνδυασμούς υλικών. Μέσα από την επιλογή των κοσμημάτων και αξεσουάρ με νεανικό χαρακτήρα επιδιώκεται η προσωποποίηση του κοσμήματος, δηλαδή το κόσμημα να αντανακλά την ταυτότητα του κατόχου του και να αποτελεί απόλυτως απαραίτητο συμπλήρωμα της συνολικότερης εμφάνισης. Γενικότερα, η τάση του μαξιμαλισμού στα κοσμήματα εκφράζεται με μακριά σκουλαρίκια και κολιέ που έχουν πολλές σειρές από χάντρες, κρύσταλλα ή ημιπολύτιμους λίθους. Τα δαχτυλίδια είναι μεγάλα, εντυπωσιακά, περίτεχνα και διαθέτουν πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες που προσδίδουν χρώμα. Στην ουσία πρόκειται για πληθωρικά κοσμήματα που προσδίδουν ένα πιο εκκεντρικό στυλιστικό ύφος, παραπέμποντας ταυτόχρονα στο στυλ των κοσμημάτων τις δεκαετίες 80’ και 90. Αν επιθυμείτε να τραβήξετε την προσοχή και να κάνετε εντύπωση, η τάση αυτή σας ταιριάζει περισσότερο. Προτιμήστε μεγάλα χειροποίητα κοσμήματα πολλών τεμαχίων με λίθους σε μοντέρνα σχέδια και μοτίβα και ξεχωρίστε για το νεανικό σας στυλ.

 

jewelleries

jewelleries

Κοσμήματα με ημιπολίτιμους λίθους και σκούρες πέτρες.

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι και οι πέτρες στα κοσμήματα είναι μια επιλογή που εκτός ότι προσθέτει χρώμα στις εμφανίσεις σας, ταυτόχρονα προσδίδει χαρακτήρα στο ίδιο το κόσμημα καθιστώντας το μοναδικό. Είτε επιλέξετε κόσμημα με πέτρες και κορδόνι, είτε κόσμημα με ημιπολύτιμες πέτρες η εμφάνισή σας θα είναι μια από της τάσεις του φετινού καλοκαιριού. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ενσωματώσετε κομμάτια με πολύτιμους λίθους στη συλλογή σας.Ήδη από την αρχαιότητα τα κοσμήματα με πέτρες γοήτευαν και θεωρούνταν προνόμιο για τους λίγους.Ορισμένοι μάλιστα τους αποδίδουν και μυστικιστικές ιδιότητες Τα ιδιαίτερα χρώματα και σχήματα των ημιπολύτιμων λίθων, η ανεπιτήδευτη ομορφιά των κοσμημάτων με λίθους, αλλά και η μοναδικότητά τους τα καθιστά και διαχρονική επιλογή,πέρα από σύγχρονη τάση. Είναι ξεπερασμένη πια η άποψη ότι τα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους προορίζονται μόνο για ιδιαίτερες περιπτώσεις. Πλέον έχουν ενταχθεί σε κάθε εμφάνιση, είτε πρόκειται για ειδική εκδήλωση, είτε για μια καθημερινή έξοδο.
Ορισμένοι από τους ημιπολύτιμους λίθους που είναι τάση για φέτος και αξίζει να επενδύσετε σε ένα τέτοιο κόσμημα είναι τα Τουρκουάζ, Γρανάδα, Αμέθυστος, Χαλκηδόνιος, Φεγγαρόπετρα, Αμαζονίτης, Αχάτης, Ρουμπίνι, Οπάλιο, Κυανίτης, Κοράλλι  και Τουρμαλίνη.