5 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα δαχτυλίδια-βέρες

Τα δαχτυλίδια γάμου ή βέρες αποτελούν εδώ και χρόνια σύμβολο αιώνιας ένωσης,πίστης και αγάπης.
Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ, πώς προέκυψε αυτό;
Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε και συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Το πότε ξεκίνησε να χρησιμοποιείται το δαχτυλίδι σαν σύμβολο αρραβώνα ή γάμου (δαχτυλίδι-βέρα) δε γνωρίζουμε ακριβώς.
´Ισως στην αρχαία Αίγυπτο όπου ο κύκλος συμβόλιζε την αιωνιότητα.
Κατά τη Ρωμαική περίοδο εμφανίζεται η βέρα του αρραβώνα. Η γυναίκα τη φορούσε στόν παράμεσο του αριστερού χεριού διότι όπως πίστευαν από εκεί περνούσε μια φλέβα που ένωνε το δάχτυλο με τη καρδιά. Η λεγόμενη ‘vena amoris’ ή φλέβα της αγάπης.´Ενας ελληνικός μύθος που έφτασε μέχρι τη Ρωμαική περίοδο.
Στο σκοτεινό μεσαίωνα το δαχτυλίδι γάμου ήταν ένας απλός κρίκος και τέλος στη Γαλλία του 15ου αιώνα ξεκίνησαν να διαχωρίζουν το δαχτυλίδι αρραβώνα από τις βέρες γάμου.
Αξίζει όμως να δούμε πως αντιμετωπίζουν τα συγχρονα ζευγάρια το ''φλέγον ζήτημα'' του δαχτυλιδιού-σύμβολο!
Στη σημερινή εποχή λοιπόν συμβαίνουν τα εξής:
1. Ο μέσος άντρας τείνει να ψάχνει ένα με τρεις μήνες  για να βρει το τέλειο δαχτυλίδι για το ταίρι του.
2. Ο Δεκέμβριος έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο δημοφιλής μήνας για την αγορά δαχτυλιδιών αρραβώνων, ενώ περίπου το 15% των ζευγαριών επιλέγουν να αρραβωνιαστούν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι επίσης δημοφιλής μέρες για προτάσεις.
3. Μία μελέτη αποκάλυψε ότι σχεδόν το 30% των γυναικών θα μπορούσε να απορρίψει την πρόταση αν δεν τους άρεσε η εμφάνιση του δαχτυλιδιού. Αυτό μάλλον φαίνεται ακραίο, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι το δαχτυλίδι πρέπει να ταιριάζει με το γούστο και το στυλ του ζευγαριού αν πρόκειται να φορεθεί για μια ζωή.
4. Το 60% των νυφών επιθυμεί να συμμετάσχει στην επιλογή του δαχτυλιδιού και μόνο το 3% των γαμπρών το επιλέγουν αποκλειστικά οι ίδιοι.
5. Το διαμάντι είναι και εδώ "ο καλύτερος φίλος της γυναίκας'' αφού είναι η πέτρα που επιθυμεί και επιλέγει η πλειοψηφία! Ακολουθούν η πλατίνα και ο λευκόχρυσος.
Τέλος πολλές νύφες αποφασίζουν να φορούν μαζί το δαχτυλίδι του αρραβώνα και του γάμου αφού παντρευτούν δηλώνοντας έτσι την απόλυτη δέσμευσή τους.
Στο Silverstro διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα από κλασικές αλλά και μοντέρνες βέρες.

 Ασημένιες βέρες χειροποίητες Ανδρικό και γυναικείο δαχτυλίδι από χαλκό και ασήμι Ασημένια δαχτυλίδια βέρες χειροποίητα

Δείτε όλες τις βέρες που διαθέτουμε καθώς επίσης αναλαμβάνουμε να δημιουργήσουμε τα Στέφανα γάμου απολύτως χειροποίητα για την πιο σπουδαία στιγμή τη ζωής κάθε ζευγαριού!
Μπορείτε επίσης να δείτε όλες τις βέρες στο Instagram μας.