Κοσμήματα με πέτρα Τυρκουάζ: Το αίωνιο γαλάζιο του καλοκαιριού.

Το Τυρκουάζ: Η Πέτρα της Ανανέωσης και της Προστασίας

Το τυρκουάζ, με την έντονη και καθηλωτική του γαλάζια απόχρωση, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της κοσμηματοποιίας. Αποτελώντας σύμβολο προστασίας, ευελιξίας και δύναμης, το τυρκουάζ έχει χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση και ως ''αμυλέτη'' ( φυλαχτό που φέρνει προστασία) σε πολλούς πολιτισμούς ανά τους αιώνες.

Η πέτρα τυρκουάζ (ή τουρκουάζ) έχει  πλούσια ιστορία, από τους αρχαίους Αιγύπτιους μέχρι τους ιθαγενείς Αμερικάνους. Σε πολλές κουλτούρες, το τυρκουάζ χρησιμοποιήθηκε ως ιερή πέτρα για την προστασία και την ευτυχία.

Η ονομασία της προέρχεται από τον όρο «Turkish», καθώς η πέτρα εισήχθη στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας. Παρ' όλα αυτά, η κύρια πηγή του τυρκουάζ είναι περιοχές της Ιράν, της Αιγύπτου, και των νοτιοδυτικών περιοχών των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ τα κοσμήματα που φτιάχνονται από αυτή την πέτρα συνδυάζουν την παραδοσιακή τέχνη με τη σύγχρονη κοσμηματοποιία.

 Δείτε όλα τα δαχτυλίδια Silverstro 

 

Συμβολισμός και Ιδιότητες της Τυρκουαζ πέτρας.

Το τυρκουάζ συμβολίζει την ανάκαμψη και την ανανέωση. Θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη και προστασία, ενισχύοντας την εσωτερική ηρεμία και την ευεξία. Επίσης, συμπεριλαμβάνεται στις πέτρες με '' θεραπευτικές ιδιότητες'' βοηθώντας στην επίτευξη ισορροπίας και αρμονίας. Πιστεύεται ότι ενισχύει την επικοινωνία, την έκφραση και την εσωτερική ηρεμία, κάνοντας τα κοσμήματα τυρκουάζ ιδανικά για όσους επιδιώκουν να βελτιώσουν την πνευματική τους εξέλιξη.

σκουλαρίκια τυρκουάζ ασημένια χειροποίηταχειροποίητα ασημενια σκουλαρίκια με τυρκουάζ

 

 Δείτε όλα τα σκουλαρίκια  Silverstro 

Τυρκουάζ πέτρα: Η πέτρα που συνδέεται με το ζώδιο του Τοξότη

Το τυρκουάζ, με τις μαγευτικές γαλάζιες αποχρώσεις του, είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένο με το ζώδιο του Τοξότη. Θεωρείται ότι ενισχύει την προστατευτική και θεραπευτική ενέργεια, κάτι  που συμβαδίζει  με τη φύση του Τοξότη, που είναι γνωστός για την αισιοδοξία, την αγάπη για την ελευθερία και την αναζήτηση της γνώσης. Επιπλέον, θεωρείται ότι φέρνει τύχη και προστασία στα ταξίδια,  την αγαπημένη δραστηριότητα του Τοξότη.

Πέραν του Τοξότη, το τυρκουάζ μπορεί να είναι επωφελές και για άλλα ζώδια που εκτιμούν τις ιδιότητες της πέτρας αυτής και  αναζητούν εσωτερική ηρεμία, αυτοπεποίθηση και τέλος θέλουν να ενισχύσουν την πνευματική τους εξέλιξη.

 

 σετ κολιέ δαχτυλίδι τυρκουάζ ασημένιο χειροποίητοσκουλαρίκια τυρκουάζ ασημένια χειροποίητα

Κοσμήματα από Τυρκουάζ

Τα κοσμήματα με πέτρες τυρκουάζ θεωρούνται κυρίως καλοκαιρινά κοσμήματα λόγω της φωτεινής και ζωηρής απόχρωσής του. Ωστόσο,  ένα κόσμημα με τυρκουάζ πέτρα μπορεί να φορεθεί  όλο τον χρόνο, καθώς το κλειδί είναι στον τρόπο που το συνδυάζετε με τα ρούχα σας και τα υπόλοιπα κοσμήματα.

 

1. Καλοκαίρι: Είναι η πιο προφανής εποχή για το τυρκουάζ. Συνδυάστε το με λευκά ή έντονα χρωματιστά ρούχα για μια φρέσκια και καλοκαιρινή εμφάνιση. Είναι τέλειο με maxi φορέματα, ελαφριά τοπ και σορτς.

2. Άνοιξη: Με την άνοιξη, τα τυρκουάζ κοσμήματα μπορούν να προσθέσουν ένα στοιχείο ζωντάνιας σε πιο ουδέτερες ανοιξιάτικες ενδυμασίες. Συνδυάστε τα με παστέλ  χρώματα.

3. Φθινόπωρο: Μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά το τυρκουάζ μπορεί να λειτουργήσει υπέροχα με τα φθινοπωρινά χρώματα, όπως το καμηλό, το καφέ και το μπορντό, προσδίδοντας το στοιχείο της αντίθεσης στην εμφάνισή σας.

4. Χειμώνας: Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, το τυρκουάζ μπορεί να προσθέσει  λάμψη στις χειμερινές ενδυμασίες. Συνδυάστε το με σκούρα ρούχα, όπως μαύρο, σκούρο μπλε ή γκρι. Ειδικά όταν φοράτε τυρκουάζ κοσμήματα με μαύρα ή γκρι παλτό και ζακέτες, το τυρκουάζ  φέρνει ζωντάνια στη μονοχρωμία του χειμώνα.

 

κολιέ τυρκουάζ ασημένιο χειροποίητο

 Ανεξάρτητα από τον τρόπο που επιλέγετε να φορέσετε το τυρκουάζ, το βασικό είναι να το συνδυάσετε με ρούχα και αξεσουάρ που αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σας στυλ και να το αφήσετε να ξεχωρίσει ως ένα μοναδικό στοιχείο της εμφάνισής σας. Είτε πρόκειται για μια καθημερινή εξόρμηση, είτε για μια ειδική περίσταση, τα κοσμήματα τυρκουάζ μπορούν να προσθέσουν εκείνη την επιπλέον λάμψη και να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εμφάνιση.

Διηγηθείτε τη δική σας ιστορία και ενισχύστε το προσωπικό σας στυλ με την άψογη ποιότητα και την αυθεντικότητα των ασημένιων  χειροποίητων τυρκουάζ κοσμημάτων  Silverstro.

 Δείτε όλα τα χειροποίητα Silverstro κοσμήματα με ημιπολύτιμες πέτρες