Ποια σκουλαρίκια να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα προσώπου σας

Τα σκουλαρίκια αποτελούν ένα από τα πιο ευέλικτα κοσμήματα, τα οποια ωστόσο ενισχύουν την εμφάνισή σας και αποτυπώνουν το ιδιαίτερο στυλ σας. Είτε επιλέξετε χειροποίητα σκουλαρίκια, είτε σκουλαρίκια με ημιπολύτιμους λίθους, είτε πιο καθημερινό στυλ όπως boho σκουλαρίκια, το σημαντικό είναι να ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σας.Η επιλογή των ιδανικών σκουλαρικιών μπορεί να είναι μια όχι και τόσο εύκολη διαδικασία, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι ποιο στυλ ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας. Σε αυτό το άρθρο, σας προτείνουμε πώς να επιλέξετε τα τέλεια σκουλαρίκια βάσει του σχήματος του προσώπου σας.

Στρογγυλό Πρόσωπο

Στα στρογγυλά πρόσωπα υπάρχει γενική ισορροπία μεταξύ πλάτους και ύψους. Ο στόχος εδώ είναι να επιλέξετε σκουλαρίκια που δημιουργούν την ψευδαίσθηση μήκους, όπως τα μεγάλα ασημένια σκουλαρίκια. Γενικά, φορέστε σκουλαρίκια που είναι μακρύτερα από τους λοβούς των αυτιών σας, καθώς δημιουργούν μια ισορροπία με την στρογγυλή γραμμή του προσώπου σας. Τα ασημένια σκουλαρίκια - κρίκοι είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Αντί για τους πλήρως στρογγυλούς κρίκους, επιλέξτε οβάλ κρίκους ή τους κρίκους που είναι στενότεροι στο κάτω μέρος τους. Τέλος, τα κρεμαστά σκουλαρίκια με διάφορες λεπτομέρειες και γωνίες προσδίδουν επιπλέον ενδιαφέρον σε ένα στρογγυλό πρόσωπο. Αποφύγετε στρογγυλά σκουλαρίκια και σταυρούς, καθώς μπορούν να κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο φαρδύ.

Μακριά κρεμαστά σκουλαρίκια

Μακριά κρεμαστά σκουλαρίκια

Τετράγωνο Πρόσωπο

Για τα πρόσωπα με τετράγωνη μορφή, επιλέξτε σκουλαρίκια που θα απαλύνουν και θα "στρογγυλέψουν" τις γωνίες του προσώπου σας. Τα σκουλαρίκια σε σχήμα δάκρυ και σκουλαρίκια με καμπύλες αποτελούν εξαιρετικές επιλογές. Επιπλέον, για να ταιριάξετε τα σκουλαρίκια με την έντονη δομή του προσώπου σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με ημιπολύτιμους λίθους, ιδιαίτερα όταν είναι κρεμαστά. Αυτά τα σκουλαρίκια θα προσθέσουν μια όμορφη αντίθεση, καθώς τα χρώματα των λίθων θα αναδείξουν την ισχυρή δομή του προσώπου. Τέλος, μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε μεγαλύτερα μεγέθη σκουλαρικιών, καθώς αυτά μπορούν να δημιουργήσουν μια ισορροπία με τις γωνίες του προσώπου σας και να το απαλύνουν αισθητικά. Αποφύγετε τα σκουλαρίκια με αιχμηρές γωνίες ή ευθείες γραμμές, καθώς μπορούν να τονίσουν τις γωνίες του προσώπου σας ακόμη περισσότερο.


Ασημένια σκουλαρίκια με Αμέθυστο
Ασημένια σκουλαρίκια με Αμέθυστο

Σχήμα Προσώπου Ωοειδές

Το ωοειδές σχήμα προσώπου περιγράφεται από μια ελαφρώς στενότερη περιοχή στο πηγούνι και ευρύτερη στα μάγουλα και το μέτωπο. Σκουλαρίκια που επικεντρώνονται στο κάτω μέρος του προσώπου, όπως μεγάλοι κρίκοι ή σκουλαρίκια με μήκος, μπορούν να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή ισορροπία. Μεγάλοι κρίκοι, σκουλαρίκια κρεμαστά και σκουλαρίκια με στάμπα είναι οι καλύτερες επιλογές για τα ωοειδή πρόσωπα. Μπορείτε επίσης να φορέσετε σκουλαρίκια με αναλογικά μεγάλο ή μικρό μέγεθος σε σχέση με το πρόσωπό σας, για να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά σας. Επιπλέον, μη διστάσετε να δοκιμάσετε σκουλαρίκια με γεωμετρικά σχέδια, όπως τρίγωνα ή τετράγωνα, για να προσθέσετε δυναμική και ενδιαφέρον στο σχήμα του προσώπου σας. Αποφύγετε τα σκουλαρίκια που είναι υπερβολικά μεγάλα ή υπερβολικά μικρά, καθώς μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή από την ισορροπία του προσώπου.


Ασημένια σκουλαρίκια κρίκοι

Προσώπου σε Σχήμα Καρδιάς

Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς,"heart-shaped face", χαρακτηρίζονται από ευρύτερο μέτωπο, πιο πλατιά μάγουλα και στενότερο πηγούνι. Είναι ιδανικό λοιπόν να επιλέξετε σκουλαρίκια που επιφέρουν την ισορροπία μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών, οπότε ως γενικός κανόνας είναι η επιλογή σκουλαρικιών με στοιχεία που εκτείνονται προς τα κάτω. Τα χειροποίητα σκουλαρίκια, ειδικά αυτά που έχουν σχήμα τροχαλίας ή διαθέτουν στρογγυλεμένες λεπτομέρειες, μπορούν να απαλύνουν τη γωνία του πηγουνιού.Τα σκουλαρίκια με λίθους που έχουν μια ελαφρώς πιο ευρεία βάση είναι μια ασφαλής επιλογή,όπως και τα αντίστοιχα boho σκουλαρίκια. Τα μεγάλα ασημένια σκουλαρίκια, όπως οι κρίκοι ή τα σκουλαρίκια σε σχήμα πέταλο, εξασφαλίζουν συμμετρία στο πρόσωπο. Αποφύγετε σκουλαρίκια με αιχμηρές γωνίες ή στενά σχήματα, καθώς αυτά μπορούν να κάνουν το πηγούνι σας να φαίνεται πιο έντονο.


Boho σκουλαρίκια κρεμαστά
Boho σκουλαρίκια κρεμαστά

Σχήμα Προσώπου Διαμάντι

Για τα πρόσωπα σε σχήμα διαμάντι, είναι σημαντικό να επιλέξετε σκουλαρίκια που μαλακώνουν και συμπληρώνουν τις γωνίες του προσώπου. Τα σκουλαρίκια κρίκοι και τα κρεμαστά σκουλαρίκια είναι εξαιρετικές επιλογές για αυτό το σχήμα προσώπου.Στα μακρόστενα πρόσωπα, τα κρεμαστά ανάγλυφα σκουλαρίκια, με τις λεπτομερείς τους καμπύλες, μπορούν να προσθέσουν μια ισορροπία, δίνοντας την αίσθηση ενός πιο στρογγυλεμένου προσώπου. Εναλλακτικά, ένα ζευγάρι boho σκουλαρίκια με στρογγυλεμένες λεπτομέρειες μπορεί να προσφέρει μια διαφορετική πινελιά, αναμειγνύοντας την εκκεντρικότητα και την ανεπιτήδευτη αίσθηση. Αποφύγετε σκουλαρίκια που είναι πολύ στενά ή πολύ μακριά, καθώς μπορούν να κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο γωνιώδες.


Ασημένια σκουλαρίκια με Κοράλλι
Ασημένια σκουλαρίκια με Κοράλλι

Οβάλ σχήμα προσώπου

Το οβάλ σχήμα προσώπου χαρακτηρίζεται από μια ισορροπημένη και αρμονική μορφή, με ομαλές καμπύλες γεγονός που σας επιτρέπει να φορέσετε πολλά είδη σκουλαρικιών. Για οβάλ πρόσωπα, τα μεγάλα ασημένια σκουλαρίκια και οι κρίκοι μπορούν να αναδείξουν την ισορροπία των χαρακτηριστικών σας. Ειδικά τα ασημένια σκουλαρίκια κρίκοι, με τον απλό τους σχεδιασμό, τονίζουν την φυσική σας ομορφιά.Τα οβάλ πρόσωπα χαρακτηρίζονται από ευρύτερα μάγουλα, αλλά με μικρότερο πηγούνι. Τα χειροποίητα σκουλαρίκια μπορούν να φανούν εντυπωσιακά σε ένα οβάλ πρόσωπο, ειδικά αν έχουν ένα μοναδικό ή εκκεντρικό σχήμα που προσθέτει ενδιαφέρον στην εμφάνιση. Τα boho σκουλαρίκια μπορούν να δώσουν μια πιο ατίθαση και εκκεντρική αίσθηση, ενώ οι μεγάλοι ασημένιοι κρίκοι ή τα ανάγλυφα σκουλαρίκια μπορούν να προσθέσουν μια δόση δραματικότητας.
Ασημένια σκουλαρίκια

Ασημένια Σκουλαρίκια 


Γενικά, ανεξάρτητα από το σχήμα του προσώπου σας, τα σκουλαρίκια πρέπει να αντανακλούν το προσωπικό σας στυλ και να σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφες και εντυπωσιακές. Είτε αποφασίσετε να επενδύσετε σε χειροποίητα σκουλαρίκια για έναν πιο ξεχωριστό look, είτε επιλέξετε τα ασημένια σκουλαρίκια με ημιπολύτιμους λίθους για μια πιο λαμπερή εμφάνιση, το σημαντικό είναι να σας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα.


Τέλος, θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό στοιχείο της επιλογής των σκουλαρικιών σας είναι να αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας και να σας κάνουν να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση. Ανακαλύψτε τα αγαπημένα σας σχέδια στην Silverstro και απολαύστε τη διαδικασία επιλογής του τέλειου ζευγαριού σκουλαρικιών για εσάς!