5 Συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο κόσμημα ανάλογα την περίσταση

Τα κοσμήματα υπερβαίνουν την απλή κατηγοριοποίηση ως αξεσουάρ, καθώς αποτελούν σύμβολα που μεταφέρουν ιστορίες, παραδόσεις και αντανακλούν τον προσωπικό μας χαρακτήρα. Σε μια εποχή όπου η έκφραση της προσωπικότητας και της μοναδικής ταυτότητάς μας είναι ουσιαστικότερη από ποτέ, η επιλογή του σωστού κοσμήματος αποκτά μεγαλύτερη σημασία.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να επιλέξουμε το κατάλληλο κόσμημα και ενίοτε οι άστοχες επιλογές μας υπονομεύουν, όχι μόνο  την εμφάνισή μας, αλλά και τη συνολικότερη εικόνα μας. Όπως ακριβώς επιλέγουμε την ενδυμασία μας ανάλογα με την περίσταση, το ίδιο ισχύει και για τα κοσμήματά μας. Αναντίρρητα, το πλέον  σημαντικό είναι να νιώθουμε άνετα με τα κοσμήματά μας και να καταφέρουμε να προβάλλουμε την δική μας προσωπικότητα. Όμως, υπάρχουν ορισμένες παράμετροι  που οφείλουμε να λάβουμε υπόψιν μας κατά την επιλογή των κοσμημάτων μας.  Συγκεκριμένα, όπως επιλέγουμε την ενδυμασία μας ανάλογα με την περίσταση, το ίδιο ισχύει και για τα κοσμήματά μας.

Επιλογή κοσμημάτων για επίσκεψη σε καλό εστιατόριο ή θεατρική παράσταση:

Όταν πρόκειται για μια ξεχωριστή έξοδο όπως ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα θεατρικό έργο, επιλέξτε κοσμήματα που διακρίνονται για την κομψότητά τους. Μια ασφαλής επιλογή είναι τα κλασικά κοσμήματα. Αν πάλι θέλετε να αποφύγετε τις κλασικές επιλογές, μπορείτε να επιλέξετε  κρεμαστά σκουλαρίκια, αλλά φροντίστε να μην είναι πολύ μεγάλα ή βαριά. Ένα διακριτικό κολιέ με μια λεπτή αλυσίδα με μία διακριτική πέτρα στο κέντρο είναι μια κομψή επιλογή όπως ασημένιο κολιέ με πέτρα Ρουμπινι ή Αμέθυστο.

Ασημένιο κολιέ με Ρουμπίνι

Γενικά προτιμήστε ένα διακριτικό κολιέ με ένα μικρό μενταγιόν. Φορέστε ένα κομψό, διακριτικό Ασημένιο δαχτυλίδι με Αμέθυστο (Amethyst) ή εναλλακτικά πολλά λεπτά δαχτυλίδια φορεμένα στο ίδιο δάχτυλο. Τέλος, επιλέξτε ένα λεπτό, κλασικό ρολόι με μεταλλικό ή δερμάτινο λουράκι. Η γενική ιδέα είναι να διατηρήσετε την ισορροπία. Αν φορέσετε έντονα σκουλαρίκια, καλό θα ήταν επιλέξετε το κολιέ  πιο διακριτικό και αντίστροφα. Το ίδιο ισχύει και για τα δαχτυλίδια σε σχέση με τα βραχιόλια.

 

Κοσμήματα για κοσμική εκδήλωση ή πάρτι:

Όταν πρόκειται για κοσμική εκδήλωση ή πάρτι, τα κοσμήματα παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική εμφάνιση. Είναι σημαντικό να ταιριάζουν  με το σύνολο σας και να ταιριάζουν με το στυλ της εκδήλωσης. Εάν επιλέξετε φόρεμα με απλή λαιμόκοψη τότε προτιμήστε έντονα κρεμαστά σκουλαρίκια. Σκουλαρίκια με ημιπολύτιμους λίθους, όπως κρεμαστά σκουλαρίκια με πράσινο όνυχα ή χαλαζία προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εμφάνισή σας. Επίσης, ένα μεγάλο, εντυπωσιακό δαχτυλίδι μπορεί να γίνει το κεντρικό σημείο της εμφάνισής σας. Σε περίπτωση που επιλέξετε  λιτό φόρεμα, όπως ένα απλό μαύρο φόρεμα,  ένα έντονο κολιέ είναι μια καλή επιλογή.

Κρεμαστά σκουλαρίκια με Πράσινο Όνυχα

Πιθανότατα να προτιμήσετε να μη φορέσετε ρολόι σε μια πολύ επίσημη εκδήλωση, εκτός αν είναι ένα πολύ κομψό κομμάτι που ταιριάζει με τα υπόλοιπα κοσμήματά σας.  Σε ένα πιο χαλαρό πάρτυ φορέστε φωτεινά και λαμπερά κρεμαστά σκουλαρίκια, ιδιαίτερα αν τα μαλλιά σας είναι δεμένα πίσω. Μεγάλα ασημένια σκουλαρίκια κρίκοι με Αμέθυστο προσθέτουν μια νεανική πινελιά. Από την άλλη, ένα έντονο κολιέ με μεγάλο μενταγιόν μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα, ενώ πολλά λεπτά κολιέ δημιουργούν ενδιαφέρον layering. Τέλος, θυμηθείτε ότι τα cuff ή bangle, δηλαδή τα μεγάλα βραχιόλια,  τραβούν την προσοχή και ταιριάζουν απόλυτα με την εμφάνισή σας σε πάρτυ. 

 

Μεγάλα ασημένια σκουλαρίκια κρίκοι με Αμέθυστο

Κοσμήματα για παραλία ή ανεπίσημες καλοκαιρινές εξορμήσεις:

Όταν βρίσκεστε σε παραλία ή σε χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές, προτιμήστε απλά και ελαφριά κοσμήματα. Σε αυτήν την περίπτωση, τα κοσμήματα πρέπει να είναι απλά, διακριτικά και ανθεκτικά στο νερό και τον ήλιο. Ειδικά για τη θάλασσα προτιμήστε μικρά σκουλαρίκια (καρφωτά), ανκλετ (κορδόνι στον αστράγαλο)  και γενικότερα κοσμήματα από φυσικά υλικά. Αποφύγετε τα πολύτιμα μέταλλα, όπως το χρυσό όταν βρίσκεστε στη θάλασσα, καθώς το αλμυρό νερό μπορεί να τα φθείρει ή να τα αλλοιώνει. Ασημένιο βραχιόλι με Μαργαριτάρια

Για τις διακοπές σας ασημένια κολιέ με φυσικά στοιχεία όπως ημιπολύτιμες πέτρες τουρκουάζ, χειροποίητα βραχιόλια με μαργαριτάρια είναι ιδανική επιλογή. Γενικά το τουρκουάζ ταιριάζει απόλυτα με το καλοκαίρι και προσθέτει χρώμα στις εμφανίσεις σας. Συνδυάστε βραχιόλια και σκουλαρίκια με τουρκουάζ πέτρα.  Διακριτικά κρεμαστά σκουλαρίκια όπως Ζαφείρι Raspberry και Ακουαμαρίνα ασημένια σκουλαρίκια ή σταγόνες που αντανακλούν το φως του ήλιου είναι ιδανικά για νυχτερινές εξόδους σε ένα νησί. Όταν ταξιδεύετε, θυμηθείτε πάντα να μεταφέρετε τα κοσμήματά σας με ασφάλεια. Έχετε ένα ξεχωριστό πουγκί ή θήκη για τα κοσμήματα για να αποφύγετε το ‘μπλέξιμο’ ή τη φθορά τους.

 

Ζαφείρι Raspberry και Ακουαμαρίνα ασημένια σκουλαρίκια

Επιλογή κοσμημάτων για επαγγελματικές συναντήσεις ή συνέδρια:

Στις επαγγελματικές συναντήσεις ή συνέδρια, θέλετε να προβάλλετε μια εικόνα σοβαρότητας και εμπιστοσύνης. Οι επιλογές κοσμημάτων πρέπει να είναι διακριτικές και κλασικές. Αποφύγετε τα πολύ θορυβώδη κοσμήματα, όπως μεγάλα κρεμαστά βραχιόλια που προκαλούν θόρυβο κάθε φορά που κουνάτε τα χέρια σας. Ένα λεπτό, κομψό βραχιόλι είναι ιδανικό. Αποφύγετε, επίσης,  τα πολύ μεγάλα ή εκκεντρικά κολιέ. Ένα λεπτό διακριτικό κολιέ με μια μικρή πέτρα ή μεταλλικό στοιχείο είναι ιδανικό. Επίσης, ένα κόσμημα- σταυρός θεωρείται ασφαλής επιλογή.Ένα ζευγάρι διακριτικά σκουλαρίκια, όπως μικρά διαμάντια ή σκουλαρίκια με ημιπολύτιμους λίθους,  προσθέτουν λάμψη χωρίς να είναι υπερβολικά. 

Ειδικά σε επαγγελματικές συναντήσεις, όπου η πρώτη εντύπωση μετράει πολύ, η επιλογή του κατάλληλου κοσμήματος μπορεί να διαφοροποιήσει την εικόνα μας. Τα σετ κοσμημάτων, συνιστώνται ως μια από τις κορυφαίες επιλογές για τις επαγγελματικές περιστάσεις. Τα ταιριαστά κοσμήματα  εκπέμπουν  αίσθηση επαγγελματισμού, δείχνοντας ότι προσέχετε τις λεπτομέρειες και ότι δίνετε σημασία στην εμφάνισή σας.

σετ σκουλαρίκια δεχτυλιδι φεγγαροπετρα

                                            Σετ με Φεγγαρόπετρα

Επιπλέον, εξασφαλίζουν ενιαία και συνεπή εμφάνιση και αυτό βοηθά στο να δείχνετε προετοιμασμένοι και οργανωμένοι. Συνήθως, τα σετ κοσμημάτων είναι διακριτικά και κομψά, το οποίο είναι ιδανικό για επαγγελματικά περιβάλλοντα, όπου η υπερβολή μπορεί να θεωρηθεί ακατάλληλη. Θα μπορούσατε να διαλέξετε σετ  χειροποίητων κοσμημάτων καθώς δείχνουν προσοχή στη λεπτομέρεια. Ένας διακριτικός συνδυασμός  σκουλαρικιών με δαχτυλίδι θα ήταν η ιδανική επιλογή για μια επαγγελματική συνάντηση.   

Σετ με Νεφρίτη

                                              Σετ με Νεφρίτη

Κοσμήματα για επίσκεψη σε μουσεία ή πολιτιστικές εκδηλώσεις:

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις επισκέψεις σε μουσεία, το στυλ σας θα πρέπει να αντανακλά το σεβασμό και την εκτίμηση προς την τέχνη και τον πολιτισμό. Όταν επισκέπτεστε μουσεία ή συμμετέχετε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιλέξτε κοσμήματα που αντανακλούν την καλλιτεχνική και πνευματική πλευρά της προσωπικότητάς σας. Ένα χειροποίητο ασημένιο κολιέ με ασημένια Μοτίφ και Tourmaline Quartz πέτρα  συνδυαστικά με ένα χειροποίητο ασημένιο δαχτυλίδι με Μοτίφ αντίστοιχου ύφους αποτελούν ιδανικές επιλογές.Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους κολιέ που είναι χειροποίητο και παραπέμπει σε  αρχαιολογικό ή καλλιτεχνικό στοιχείο. Ένα ασημένιο κολιέ με έναν ημιπολύτιμο λίθο, όπως ο Λαμπραδορίτης ή η Φεγγαρόπετρα, προδίδει ενδιαφέρον στην εμφάνισή σας.

Χειροποίητο ασημένιο κολιέ με ασημένια Μοτίφ και Tourmaline Quartz πέτρα

Ως προς τα σκουλαρίκια, οι κρίκοι ή  τα κρεμαστά σκουλαρίκια με διακοσμητικά στοιχεία, όπως μικροί ημιπολύτιμοι λίθοι ή ενσωματωμένες μεταλλικές λεπτομέρειες όπως Ασημένια Tribal σκουλαρίκια χειροποίητα, είναι κομψή επιλογή. Προτιμήστε δαχτυλίδια με γεωμετρικά ή φυσικά σχέδια. Ένα δαχτυλίδι με ημιπολύτιμο λίθο σε καθαρή κοπή, ή ένα ασημένιο δαχτυλίδι με ένα καλλιτεχνικό μοτίβο, μπορεί να αποτελέσει το κεντρικό σημείο της εμφάνισής σας.

 Ασημένια Tribal σκουλαρίκια χειροποίητα


Η επιλογή των κατάλληλων κοσμημάτων για κάθε περίσταση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση σας,  όπως και το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Θυμηθείτε πάντα να επιλέγετε κοσμήματα που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας και που διηγούνται τη δική σας μοναδική ιστορία.

Άλλωστε every jewel tells a story, σωστά;